Bigadiç satılık daire arıyorsanız ilçe hakkında fikir edinmeniz için, sizlere ilçenin tarihi, coğrafyası ve nüfusu gibi bilgilerle dolu bir yazı hazırladık. Öncelikle Bigadiç ilçesi, Marmara bölgesinin güneydoğu yönünde kalan Balıkesir iline bağlı bir ilçedir. Bigadiç'in kuzeyinde Kepsut, güneyinde Sındırgı, batısında Merkez, doğusunda ise Dursunbey bulunmaktadır. Balıkesir'e 38 kilometre uzaklıkta kurulmuş bir ilçedir. Yüz ölçümü toplamda 1.007 km2'dir. Denizden yüksekliği 160 metre olan ilçe, dünyada ve Türkiye'de bulunan en önemli bor minerali madenlerinde sahip bulunmaktadır. Kaplıcalarında da selenyum ve kükürt görülmektedir. Bigadiç satılık daire arıyorsanız bilmeniz gereken önemli etkenlerden biri de bölgenin iklimidir. Bigadiç, Marmara bölgesi ile Ege bölgesi arasında kaldığından ötürü, iklim şartları olarak da aynı konumdadır. Karasal iklim görülmektedir, ancak etrafındaki yerlere göre çok daha az şiddetli geçmektedir. Yağış alışkanlıkları Akdeniz bölgesini andırsa da sıcaklık konusunda karasal iklime bağlıdır. Yazları sıcak ve kurak olup kış mevsiminde karlı havalar görülür, bazen kurak geçer. İlkbaharı da kısa ve bol yağmurludur. İlçede geniş ölçüde orman görülmektedir. İlçenin yüz ölçümünün toplamda %61'ini kaplayan ormanlık alandaki ağaçların çoğu iğne yapraklıdır. İlçenin güneydoğu tarafları ise çam ormanları ile doludur.
Bigadiç'in en eski adı "Didi-Moti-He" şeklindedir ve "şans tanrıçasının ikizi" anlamındadır. Bigadiç ve kökeni benzer isimlerin de "suyu bol yer, kuyusu bol olan yer, sulak yer" anlamına geldiği söylenmektedir. Bir başka efsaneye göre, Romalı bir general veya Bergama Kralı'nın oğlu sebebiyle adının Bigadiç olduğu söylenmektedir.
Tarih öncesi dönemlerde bölgeye dair en göze çarpan yerleşim Babaköy ve etrafıdır. Bu yerleşim, 1900'lü yılların başlarında Paul Gaudin adında Fransız bir mühendis tarafından keşfedilmiştir. Gelenbe-Kırkağaç yakınlarındaki Yortan Mezar Kültürü'ne ait olduğu sonradan fark edilmiştir. Eski çağlarda Misyalıların yaşadığı bölge, Truva Savaşı ile beraber Lidyalıların egemenliğine girmiştir. Daha sonra Persler bölgeyi ele geçirmiştir. Pers kralını yenen Büyük İskender, sonrasında tüm Anadolu'yu işgal etmiştir. Öncelikle bölgeyi himayesi altına alan Roma, sonraları tamamen bölgeye yerleşmiştir. Roma bölündükten sonra Misya'nın büyük bir kısmı Doğu Roma tarafında kalmıştır. 1071 yılında gerçekleşen Malazgirt Savaşı sonrasında Anadolu'da Türk hakimiyeti başladığından ötürü, bir zaman sonra Anadolu Selçukluları da bölgeye oturmuştur. Karesi Beyliği Osmanlı Devleti'ne bağlandığı zaman, doğal olarak Bigadiç de Osmanlı hakimiyetine girmiştir.
2018 yılında yapılan araştırmalara göre, Bigadiç ilçesinde 49.887 kişi yaşamaktadır. Bu nüfusun %51,09'u erkek olup geriye kalan %48,91'i kadındır. Bu insanlar geçimlerini sağlayabilmek için temel olarak tarım, hayvancılık ve sanayi ile uğraşmaktadırlar. İlçenin ekonomi kısmının bilinmesi, Balıkesir Bigadiç satılık ev arayanlar için önemli bir etkendir. Öncelikle Bigadiç Ovası, tarım bakımından oldukça verimlidir. Bölgede aşağıdaki ürünler üretilmektedir:
Bölgenin dağda bulunan köylerinde ise badem, dut, nar, armut, incir, kızılcık, kestane, elma, kiraz, ceviz gibi ürünler yetiştirilmektedir. Çayüstü ceviz ağaçları bakımından çok verimli olmakla beraber Alabarda Köyü'nde bolca nar vardır. Bigadiç 1990'lı yıllarda sanayileşme bakımından çok gelişmiştir. Şu anda un fabrikaları, yem fabrikaları ve mobilya imalathaneleri bulunmaktadır. Bölgedeki orman bolluğundan ötürü mobilya üretimi de çok fazla olmaktadır. İlçe içerisinde bulunan termal kaplıcalar da yerli ve yabancı turizme katkıda bulunmaktadır.
Eğer siz de Balıkesir Bigadiç satılık müstakil ev arıyorsanız yerel emlakçılara veya Emlakjet.com sitesinde bulunan listeleme sayfasına uğrayabilirsiniz.