Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

Arazi ve arsa sahibi olanlar ve yeni arazi, arsa alacaklar için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden verilen tapu parsel sorgulama hizmeti büyük kolaylıklar sağlıyor. Peki, Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Özellikle arsa ve arazi sahibi olanlar veya olmayı düşünen vatandaşların merak ettiği tapu parsel sorgulama nasıl gerçekleştirilir? Sözcü'de yer alan habere göre, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından internet üzerinden sağlanan tapu parsel sorgulama hizmeti büyük kolaylıklar sağlarken detaylar hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler bazı araştırmalar yapıyor. Sadece internetle de sınırlı kalmayıp akıllı telefonlar aracılığıyla da hızlıca takip edilip yapılabilirken vatandaşlar hızlı ve kolay bir biçimde parsel konumu, alan ve pafta bilgilerine ulaşabiliyorlar. Peki, tapu parsel sorgulama nasıl yapılır?

Tapu Kadastro Bilgi Sistemi Nedir?

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi yani kısaca TAKBİS olarak isimlendirilen sitem, tüm ülke genelinde taşınmaz mülkiyet bilgilerini elektronik ortamda sunan ve her türlü sorgulama ile taşınmazlarla ilgili işlemlerin yapılabildiği e-devlet projesi. TAKBİS tapu sorgulama ile ilgili işlemlerin hızlı ve güvenilir bir biçimde yapılabilmesi için hayata geçirildi. Aynı zamanda her türlü şahıs ve kamu taşınmazlarının kontrollerini de takibinin yapılabildiği TAKBİS ile sorgulama nasıl yapılır?

Tapu Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

TAKBİS sorgulaması http://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesine giriş yapanların kullanım koşullarını kabul etmesi şartı ile sorgulama yapılmasına izin veriyor. Buradan taşınmazın adres bilgileri ve ada, parsel numarası ile harita üzerinden takibini de gerçekleştirebilirsiniz. http://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama linki ile yapabileceğiniz sorgulamayı gerçekleştirmeden önce e-devlet Kapısı kaydınız olmalı. Sisteme giriş yapabilmeniz için kimlik doğrulaması yaptıktan sonra gerekli sorgulamayı yapabilirsiniz.

0 Takipçi