Kahramanmaraş depremi 15. gün bilançosu açıklandı!

6 Şubat 2023 Pazartesi günün peş peşe meydana gelen iki yıkıcı depremle sarsılan Türkiye deprem bölgesinde ki yaraları sarmaya devam ediyor. AFAD 15 günün resmi verilerini açıkladı. asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş depremi ile kaç kişi öldü, toplam ölü sayısı kaç oldu?

AFAD Kahramanmaraş depremi ile hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin resmi sayısını günlük olarak açıklamaya devam ederken depremin 15. gün verileri de yayımlandı. 6 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 04:17'de meydana gelen 7.7 şiddetindeki büyük deprem ile depremin merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 11 ilde büyük yıkım yaşanmıştı. 

Depremin yaralarını sarmak için çalışmalar tüm hızı ile devam ederken AFAD büyük depremin ardından son resmi verileri açıkladı. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay, Malatya ve Adıyaman büyük yıkıma uğrarken Osmaniye, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana illerinde de yıkıma uğrayan binalar olmuştu. 

AFAD SON DAKİKA DUYURUSU: KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları sona ererken enkaz kaldırma çalışmaları ise devam ederken ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayıları da her geçen gün artıyor. AFAD 15. günün resmi verilerini açıkladı. AFAD tarafından yapılan açıklamada "Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 41 bin 20 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Deprem bölgesinde hijyen sorunları da devam ederken konteyner kentler kurulana kadar alt yapı sorunları nedeni ile salgın hastalık endişesi de yaşanıyordu. Konu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Bölge illerinde bulaşıcı hastalık verilerini ve analizlerini düzenli olarak takip ediyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmamıştır” ifadelerine yer verdi. 

0 Takipçi