Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Yeni Nesil Emlak Platformu Emlakjet, 2023 Yılı Gayrimenkul Raporunu Açıkladı; Rapora Göre 2023 Yılının Yıldızı, Arsa Yatırımı Oldu.

Ayda 60 milyon sayfa görüntülenme sayısı ve 15 milyon ziyaretçisi ile emlak seri ilan sektörünün öncü platformu Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında gerçekleşen hareketler doğrultusunda 2023 yılı gayrimenkul raporunu yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde 2023 yılında geçtiğimiz yıla göre arsa aramaları %251 arttı .

Emlakjet 2023 yılı il bazlı arsa aramalarında Kırklareli %1643 ile en popüler il oldu. %1000’lik oranla Manisa ve %604’lük oranla Çanakkale Kırklareli’ni takip ederken, %450’lik oranla Balıkesir ve %441 ile de Muğla sıralamada ilk 5’e giren iller oldular.

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet olarak 2023 yılında arsa aramalarında ciddi bir talep artışı gözlemlediklerini belirten Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, “bu yıl arsa aramalarında en popüler şehrin açık ara Kırklareli olduğunu görüyoruz. Bu talebin sebebini nüfus yoğunluğu düşük bir il olması ve deprem açısından en güvenli kentlerden biri kabul edilmesi olarak yorumluyoruz” dedi. Artan yoğun talep doğrultusunda Kırklareli’deki arsa fiyatlarının geçen yıla oranla %148 arttığını belirten İdikat, arsa aramalarının arttığı diğer illerin Çanakkale, Manisa, Balıkesir ve Muğla olduğuna dikkat çekerek, bölgesel olarak, kuzey ege ve akdeniz bölgelerine talebin yoğunlaştığını söyledi.

Arsa almanın konut almaktan biraz daha teferruatlı bir işlem olduğuna dikkat çeken Emlakjet CEO’su Tolga İdikat, “Bu sebeple yatırımcıların konu hakkında detaylı araştırmalar yapması ve ilgili belediyelerden bilgi talep etmeleri, arsa almak isteyenlerin yatırımlarını daha güvenli hale getirecektir” dedi.

Emlakjet ’in yeni projesi “Arsa Dünyası” ndan da bahseden İdikat, “ Emlakjet olarak arsaya olan talebi öngördüğümüz için sitemizde bir Arsa Dünyası alanı oluşturduk. Kullanıcılarımız buradan rahatlıkla uzman görüşü alabilir ve ilgili mevzuatları inceleyebilirler. Önümüzdeki yıl itibariyle arsaya olan talebin daha da artacağını öngörüyoruz, bununla eş zamanlı olarak 2024 yılında bizlerin de bu alana yatırımları devam edecek” şeklinde açıklama yaptı.

0 Takipçi