Kışın rengârenk ve harika kokulu çiçekler yetiştirebilirsiniz. Peki, kış dönemi hangi çiçekleri ekebilirsiniz? Kışın solmadan dayanabilen bitkiler arasında kasımpatı, çuha çiçeği, kardelen, nergis, sıklamen, şebboy, yılbaşı çiçeği, sümbül, açelya ve orkide söylenebilir. Bu bitkilerin yanı sıra kış çiçekleri içinde noel gülü çiçeğini de sayabiliriz. Bu bitki güçlü yapraklara sahiptir. Aynı zamanda bu yaprakları yaz ve kış zamanları solmadan yaşayabilir. Ayrıca donmaya dayanıklı olan bu çiçeği bahçede, toprakta veya saksıda yetiştirebilirsiniz. Bilinen kış bitkileri içinde kasımpatıdan da söz edebiliriz. Papatyagil familyasından olan bu bitki gölge ve yarı gölge yerlerde -30 dereceye kadar dayanabilir. Muhtemelen bu özelliği bitkiyi bilinen kış çiçeklerinden biri yapıyor. Kış çiçekleri çeşitlerini sıralarken şebboyun diğerlerine nazaran daha hassas yapısı olduğunu söyleyebiliriz.
Bu içeriğimizde, kışı harika bir şekilde geçirmenize yardımcı olacak pek çok kış çiçeği çeşitlerini inceleyeceğiz. Soğukta büyüyen kış çiçekleri nelerdir, içeriğimizde eviniz için inanılmaz bir liste hazırladık. Kış çiçekleri nelerdir, bu çiçekleri yetiştirirken hangi noktalara dikkat etmeniz gerekir gibi konuyla alakalı merak ettiğiniz tüm ayrıntılar yazımızda sizleri bekliyor. Eğer siz de eviniz için soğukta büyüyen kış çiçekleri listesine göz atmak istiyorsanız tüm sorularınızın cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.
Hercai menekşe
Hercai menekşe çiçeği soğuğa dayanıklı bitkiler arasında yer alır. Bahçelerde sık kullanılan çiçekler arasındadır. Sonbahar zamanı ilkbahara kadar sarı, beyaz, mor ve bordo gibi çeşitli renkleriyle bahçenize rengârenk bir hava verebilecek bir çiçektir. Kışın bu renkli bitkileri ile bahçelerde birbirinden güzel renkleriyle kendine yer edinmektedir. Hercai menekşeler kış dönemi çiçeği olduğu için mevsim dolayısıyla toprak suya doymuştur. Bu yüzden ayrı bir sulanma ihtiyaçları yoktur.
Çuha çiçeği
Kış aylarında en fazla tercih edilen çiçek türlerdendir. Kış döneminde kırmızı, turuncu, sarı, mor gibi çeşitleriyle, göz dolduran harika bitkilerdir. Soğuk havaları ve ayrıca nemli toprağı seven bu çiçek türü kasım ve mayıs ayları arasında çiçek açar. Ekstra bir sulanma ihtiyaçları yoktur ve bakımları kolaydır.
Sıklamen
Sıklamen çiçeği, kireçsiz toprak sever. Bu bitki için ev alanı uygun değildir. Çünkü bitki soğuğu direkt hissetmek ister. Gün ışığından kaçınılmalıdır. Ancak çok fazla karanlıkta kalmamalıdır. Serin ortamı sever ve kış döneminde ortamın 15 derecenin altına düşmemesi gerekir.
Şebboy
İki ya da çok yıllık otsu bitki olan şebboy, turpgiller ailesindendir. 50-80 cm uzayabilen çiçektir. Zengin toprakları sevmektedir. Bu çiçek 10 dereceye dek ısı istemektedir.
Yılbaşı çiçeği
Bilimsel ismiyle schlumbergera, kaktüsgiller ailesinden gelen bir çiçektir. Boyu 30 cm kadar uzayan çiçek, ekim ile ocak ortalarında çiçek açabilir. Sarkan bir bitkidir ve ona uygun alan sağlanmalıdır. Suya çok ihtiyacı yoktur.
Küpe çiçeği
Süs bitkisi olan bu çiçek kuru olmayan ve yarı gölge ortamları sevmektedir. Bu bitki görüntüsü sayesinde bu adı almıştır ve iki renk görülebilir. Boyu 15 cm kadar uzar.
Orkide
Zarafetin çiçeği orkide aşırı sıcak ve havasız yerleri sevmez. Kış döneminde dahi havadar bir yerde olmak ister. Boyu 40-100 cm arası farklılık gösterebilir.