İstanbullu Gelin Dizisi Nerede Çekildi?

Bir dönemin en çok izlenen ve başrollerini Aslı Enver, Özcan Deniz ve İpek Bilgin’in paylaştığı İstanbullu Gelin dizisi kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Dizinin çekildiği yer ve konak da dizi kadar merak edilenler arasında yer alıyor. İstanbullu Gelin Dizisi nerede çekildi? sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Bir dönemin en çok izlenen ve başrollerini Aslı Enver, Özcan Deniz ve İpek Bilgin’in paylaştığı İstanbullu Gelin dizisi kendinden söz ettirmeye devam ediyor.

Dizinin çekildiği yer ve konak da dizi kadar merak edilenler arasında yer alıyor. İstanbullu Gelin Dizisi nerede çekildi? sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Star TV’de yayınlanan, dönemin en çok izlenen dizilerinden biri olan İstanbullu Gelin; 2019 yılı Haziran ayında ekranlara veda etti. Gerek konusu, gerek oyunculuklar ile uzun yıllar hatıralardan çıkmayacak bir dizi olarak televizyon tarihimize geçti. Aslı Enver, Özcan Deniz, İpek Bilgin, Salih Bademcioğlu, Fırat Tanış gibi isimleri bir araya getirmiş ve 4 sezon ekranda kalmıştı. İstanbullu Gelin dizisinin hikayesi ve oyuncuları kadar, dizinin çoğu sahnesinin geçtiği İstanbullu Gelin Boran Konağı merak edilenler arasında yer alıyordu.

Dizinin Bursada geçtiği bilinse de dizi konağı İstanbul’un Beykoz semtinde bulunan Eski Kundura Fabrikası olarak bilinen plato alanında yer alıyor. Dizinin konak çekimleri İstanbul'da gerçekleştiriliyor fakat çeyiz alışverişi gibi sebepler için gidilen çarşı sahneleri Bursa çarşılarında çekilmiştir. Dizinin ikinci sezonuyla birlikte aile kısa süreliğine İstanbul’a taşınmıştır. Boran ailesinin İstanbuldaki ev hayatı da Nişantaşı ve Etiler civarında çekildi.

İstanbullu Gelin Konağı

Beykoz Kundura Fabrikasında yer alan İstanbullu Gelin dizi konağı , çekildiği şehir olarak bilinen Bursa'nın geleneksel konakları örnek alınarak yapıldı. Geniş bir araziye kurulmuş olan konak, gerçek bir hikayeden esinlenerek ekranlara gelen İstanbullu Gelin hikayesi için özel olarak yapıldı. Yapımı 5 ayda gerçekleştirilen yapı; geniş bir bahçesi, kış bahçesi ve havuzu ile her bölümde ayrı göz kamaştırmıştı. 800 metrekare kapalı, 1000 metrekare açık alana kurulu olan platonun inşasında 600 metrekare özel parke yol ve 1000 metrekare yeşil alan peyzajı yapıldı.

Dışı kadar içi de göz kamaştırıyordu elbette…

Konakta 9 adet oda yer alıyordu fakat dizide yalnızca 7 odası ekranlara geldi. Bu odalar ana karakterlerin yatak odaları, geniş ve iştihamlı salonu ve mutfağıydı. İç dekorasyonu için ise özel tasarım mobilyalar, aksesuarlar ve perdeler ile çalışıldı. Her oda ayrı özen ile hazırlandı. Ayrıca Boran Konağı banyo sahnelerindeki hamam ve tarihi dokunun hissedildiği merdivenleri ile de dikkatleri üzerine çekti.

Beykoz Kundura Fabrikasında Çekilen Diziler

İstanbullu Gelin dizisi için özel inşaa edilen konak, Bursa'nın eski tarihi yapılarına benzetilerek planlandı. Pek çok kişinin gerçek bir konak olarak düşündüğü alan, Türk Dizi tarihinde pek çok diziye de ev sahipliği yapmıştır. Örneğin konak bir süre önce Ferhat İle Şirin isimli dizi için kırmızı rengine boyanarak kullanılmıştı. 2021 yılı itibari ile Star TV’de yayına giren, başrollerini Demet Akbağ ve Evrim Alasya’nın rol aldığı Akrep dizisi nin zengin aile konağı olarak izleyenlerinin karşısına çıkıyor.