Balıkesir Havran Satılık Daire
araması için 9 ilan bulunduBalıkesir Havran Satılık Daire Fiyatları
Aramanıza uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk sizin haberiniz olsun.
- Büyükdere Mahallesi Satılık Daire
- Büyükşapçı Mahallesi Satılık Daire
- Camiikebir Mahallesi Satılık Daire
- Çakırdere Mahallesi Satılık Daire
- Çakmak Mahallesi Satılık Daire
- Çamdibi Mahallesi Satılık Daire
- Çiğitzade Mahallesi Satılık Daire
- Dereören Mahallesi Satılık Daire
- Ebubekir Mahallesi Satılık Daire
- Eğmir Mahallesi Satılık Daire
- Eseler Mahallesi Satılık Daire
- Fazlıca Mahallesi Satılık Daire
- Halılar Mahallesi Satılık Daire
- Hallaçlar Mahallesi Satılık Daire
- Hamambaşı Mahallesi Satılık Daire
- Havran Satılık Daire
- Hüseyinbeşeler Mahallesi Satılık Daire
- İnönü Mahallesi Satılık Daire
- Kalabak Mahallesi Satılık Daire
- Karalar Mahallesi Satılık Daire
- Karaoğlanlar Mahallesi Satılık Daire
- Kobaklar Mahallesi Satılık Daire
- Kocadağ Mahallesi Satılık Daire
- Kocaseyit Mahallesi Satılık Daire
- Köylüce Mahallesi Satılık Daire
- Küçükdere Mahallesi Satılık Daire
- Küçükşapçı Mahallesi Satılık Daire
- Mescit Mahallesi Satılık Daire
- Sarnıç Mahallesi Satılık Daire
- Tarlabaşı Mahallesi Satılık Daire
- Taşarası Mahallesi Satılık Daire
- Tekke Mahallesi Satılık Daire
- Temaşalık Mahallesi Satılık Daire
- Tepeoba Mahallesi Satılık Daire
- Yeni Mahallesi Satılık Daire
Havran Satılık Daire Seçeceklere Tercih Kılavuzu
Havran satılık daire seçiminde kararlı olanlar için, ilçenin coğrafi özellikler, ekonomisi, demografik yapısı ve mahalleleri hakkında bilgi sahibi olabilecekleri bir yazı hazırladık. Yazıyı okuduktan sonra aklınıza takılan tüm soruların cevaplarına ulaşacak ve hayallerinizdeki eve bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Havran, Balıkesir iline bağlı bir ilçedir ve Ege Bölgesi’nde yer almaktadır. Höşmeri ve leblebisi ile ünlü olan ilçe, Balıkesir’in yüzölçümü bakımından en büyük ilçelerinden biridir ve ortalama yüzölçümü 1152 kilometredir. İlçenin denizden yüksekliği, kısacası rakımı 33 metredir. Edremit Körfezi üzerine kurulan Havran ilçesi, verimli bir ova üzerinde yer almaktadır. Semtte hem Akdeniz hem Marmara iklimi hakimdir. Bu nedenle de yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise zaman zaman kar yağışlı ve sert geçmektedir.
Havran Satılık Daire Düşünenlere İlçenin Kısa Tarihi
Havran satılık ev düşünenler için hazırladığımız bu yazının ilk kısmında, ilçenin tarihinden kısaca bahsedeceğiz. Bölgenin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak, yaşadığınız yerle olan bağlarınızı güçlendirebilir. Havran’da yapılan arkeolojik kazılar bölgede insan yerleşiminin ilk defa Cilalı Taş Devri’nde ortaya çıktığı anlaşılmıştır. İlçenin ilk sakinleri Lelegler ve Pelasglardır. Havran’ın köylerinden birinde bulunan Küçükkuyu altın madeninin, bu yıllardan itibaren kullanıldığı anlatılmıştır. Milattan önce beşinci yüzyılda Lidyalılar tarafında n ele geçirilen ilçe, daha sonra Perslerin, Makedonyalı Büyük İskender’in ve Romalıların hakimiyetine girmiştir. 1071 yılından itibaren Türk akınlarının olduğu bölge, 1175’li yıllarda Türkmenlerin eline geçmiştir. Önce Aydınoğulları daha sonrasında da Karesioğullar Beyliği’nin sınırları içerinde kalmıştır. Orhan bey Dönemi’nde Osmanlı toprağı olan Havran, tapu tahrir kayıtlarında “Viraneli” ismi ile kaydedilmiştir.
Havran Satılık Daire Bakanlara İlçenin Ekonomisi
Havran ilçesinin ekonomisi tarıma ve yine tarıma dayalı sanayiye bağlı olarak gelişmiştir. Semtte en çok yetiştirilen ürün zeytindir. Hem sofralık hem de yağlık olmak üzere iki çeşit zeytin yetiştirilmektedir. Türkiye İş Bankası’na ait Ant Gıda’nın bir markası olan Fora zeytincilik burada faaliyet göstermektedir. Dünyanın en modern ve ne büyük zeytin işleme fabrikalarından biri olan bu tesisin dışında, semtte, 12 adet daha fabrika bulunmaktadır. Zeytin dışında, pamuk, çiçek yağı ve kanola yağı işleme fabrikaları da faaliyet göstermektedir. Havran tipik bir tarım ilçesidir. Zeytin dışında, armut, ayva, badem, ceviz, elma, kayısı ve şeftali gibi ürenler yetiştirilmektedir. Yerel halkın önemli bir kısmı, tarım ile birlikte hayvancılıkta yapmaktadır. İlçede bilhassa manda yetiştirilmekte ve manda sütünden kaymak yapılmaktadır. Havran satılık konut düşünenler tarım ya da özellikle zeytin üreticiliği ile ilgili ise oldukça isabetli bir tercih yapmış olacaktır. Eğer böyle bir düşünceniz varsa Havran satılık müstakil evler ilanlarına göz gezdirebilirsiniz.
Havran Satılık Daire Arayanlara İlçenin Nüfusu
Balıkesir’in en sakin yerleşim birimlerinden biri olan ilçenin nüfusu 01 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan TÜİK Raporu’na göre, 27.741 kişi yaşamını sürdürmektedir. İlçe nüfusunun %50.04’ü kadın, geriye kalan %49.96’sı ise erkektir. İlçe nüfusu 2015 yılından itibaren düenli olarak artmaktadır. Bölgedeki popülasyonun artış hızı ise %0.29’dur. Havran, bir kasaba, 26 mahalle ve yedi köyden meydana gelmektedir. Balıkesir Havran satılık ev tercihinde kararlı olanlar aşağıda ismi verilen mahallelerden bir veya birkaçında araştırmalarını sürdürebilirler:
-
Ebubekir Mahallesi
-
Camikebir Mahallesi
-
Yeni Mahalle
-
Büyükdere Mahallesi
-
Hamambaşı Mahallesi
-
Koca Seyit Mahallesi
-
Çamdibi Mahallesi
-
Temaşalık Mahallesi
-
Tekke Mahallesi
-
Fazlıca Mahallesi
Eğer Havran satılık daire kararınızdan eminseniz ve hayallerinizdeki eve kavuşmak için harekete geçmek isterseniz, ilçede yer alan emlakçılar ile görüşebilir veya sahibinden Havran satılık ev ilanlarının yer aldığı EmlakJet listeleme sayfalarına bakabilirsiniz.
Daire
İşyeri
Arsa
Daire
İşyeri
Arsa
Genel
Daire
İşyeri
Arsa
Diğer
Emlakjet.com © 2006-2022 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.