Aksaray Gülağaç Kiralık Daire
araması için uygun ilan bulunamadıAksaray Gülağaç Kiralık Daire Fiyatları
Arama kriterlerinizi değiştirerek tekrar deneyebilirsiniz ya da aramanıza uygun ilan yayınlandığında size haber verebilmemiz için aramanızı kaydedebilirsiniz.
- Akmezar Köyü Kiralık Daire
- Atatürk Mahallesi Kiralık Daire
- Bekarlar Köyü (Cumhuriyet Mahallesi) Kiralık Daire
- Bekarlar Köyü (Hürrem Mahallesi) Kiralık Daire
- Bekarlar Köyü (Hürriyet Mahallesi) Kiralık Daire
- Bekarlar Köyü (Kayabaşı Mahallesi) Kiralık Daire
- Camiliören Köyü Kiralık Daire
- Çatalsu Köyü Kiralık Daire
- Demirci Bld. (Eskicami Mahallesi) Kiralık Daire
- Demirci Bld. (Kalealtı Mahallesi) Kiralık Daire
- Demirci Bld. (Kurtuluş Mahallesi) Kiralık Daire
- Demirci Bld. (Yenipazar Mahallesi) Kiralık Daire
- Düğüz Köyü Kiralık Daire
- Fatih Mahallesi Kiralık Daire
- Gülpınar Bld. (Cumhuriyet Mahallesi) Kiralık Daire
- Gülpınar Bld. (Fatih Mahallesi) Kiralık Daire
- Gülpınar Bld. (Koyunlu Mahallesi) Kiralık Daire
- Gülpınar Bld. (Pınarbaşı Mahallesi) Kiralık Daire
- Gülpınar Bld. (Tuzla Mahallesi) Kiralık Daire
- Hürriyet Mahallesi Kiralık Daire
- İstiklal Mahallesi Kiralık Daire
- Kızılkaya Köyü Kiralık Daire
- Meydan Mahallesi Kiralık Daire
- Osmanlı Köyü Kiralık Daire
- Pınarbaşı Köyü Kiralık Daire
- Saratlı Bld. (Cumhuriyet Mahallesi) Kiralık Daire
- Saratlı Bld. (İstiklal Mahallesi) Kiralık Daire
- Saratlı Bld. (Karşıyaka Mahallesi) Kiralık Daire
- Saratlı Bld. (Meydan Mahallesi) Kiralık Daire
- Saratlı Bld. (Zafer Mahallesi) Kiralık Daire
- Sofular Köyü (Fatih Mahallesi) Kiralık Daire
- Sofular Köyü (Fevzi Çakmak Mahallesi) Kiralık Daire
- Sofular Köyü (Yavuz Selim Mahallesi) Kiralık Daire
- Süleymanhüyüğü Köyü Kiralık Daire
- Yeni Mahallesi Kiralık Daire
Gülağaç Kiralık Daire Bakanlara Tercih Kılavuzu
Gülağaç kiralık daire düşünenler için, ilçe hakkında tüm önemli bilgileri tek bir yazıda topladık.Bu yazıda ilçenin coğrafi konumuna, iklim yapısına, demografik durumuna ve mahallelerine yer verdik. Yazıyı okuduktan sonra hayallerinizdeki eve bir adım daha yaklaşmış olacaksınız. Gülağaç, İç Anadolu Bölgesi’nin Orta Kızılırmak Bölümü’nde yer alan Aksaray’a bağlı bir ilçedir ve kentin en yoğun nüfuslu dördüncü yerleşim birimidir. Kentin doğu hattında yer alan ilçe, şehir merkezinden tam 40 kilometre uzakta bulunmaktadır. 1957 yılında Ağaçlı ismi ile kurulmuştur. 1991 yılında Aksaray’ın belediye olması ile ilçe haline gelmiştir. Ihlara Vadisi’ne oldukça yakın bir konumda olan Gülağaç, doğal güzellikleri ile hemen herkesin ilgisini çekmektedir. Aksaray’ın önemli yerleşim birimlerinden biri olan Gülağaç hızlı bir şekilde gelişmektedir.
Gülağaç Kiralık Daire Düşünenlere İlçenin Coğrafi Konumu
Gülağaç kiralık ev arayanlar, ilçenin coğrafi özellikleri ve iklim yapısı hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Semt, 5291 kilometrekarelik çok geniş bir arazi üzerine konumlanmış vaziyettedir. Semtin denizden yüksekliği ise 1170 metre olarak hesaplanmıştır. İlçenin doğusunda Nevşehir iline bağlı Derinkuyu ilçesi, batısında Aksaray şehir merkezi, güneyinde Güzelyurt ve kuzeyinde Ortaköy gibi yerleşim birimleri yer almaktadır. İlçede karasal iklim hüküm sürmektedir. Yükseltinin fazla olması, kış şartlarını daha zorlu kılmaktadır. İlçede yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlı geçmektedir. Kar yağışlı gün sayısı 20’yi geçmektedir. Yaz kış sıcaklık farklarının çok olduğu ilçede, kar kalınlığı 45 santimetreyi bulmaktadır. Bölgenin en yağışlı mevsimi ise ilkbahardır.
Gülağaç Kiralık Daire Arayanlara İlçenin Kısa Tarihi
İlçenin tarihi hakkında bilgi sahibi olmak, bazı Gülağaç kiralık konut arayışı içerisinde olanlar için önemlidir. Gülağaç ilçesinde ilk yerleşim, MÖ 2. Yüzyılda başlamıştır. Yapılan arkeolojik kazılarda ilçede birçok medeniyetin bir arada yaşadığı sonucuna varılmıştır. 1071 yılından sonra ilçeye yerleşen Türkmenler, bölgenin kalkınmasını sağlamışlardır. Osmanlı Devleti’nin tapu tahrir kayıtlarında Ağaçlı olarak geçen ilçe, yeşillik ve ağacı bol bir yer olarak tasvir edilmektedir. Aynı defterlerde, ilçenin 36 köy ve 16 mezra olduğu anlaşılmıştır. Osmanlı Devleti döneminde Niğde’ye bağlı bir sancak olan ilçe, 1957 yılında önce kasaba olmuştur. 1990 yılında ise bugünkü statüsüne kavuşmuştur. İlçede çok eski tarihlerden itibaren kabak çekirdeği, pancar ve patates yetiştirilmektedir.
Gülağaç Kiralık Daire Seçeceklere Mahalle Bilgisi
Gülağaç ilçesinde, 01 Şubat 2019 tarihinde yayınlanan TÜİK Raporu’ndan elde edilen bilgilere göre 19.903 kişi yaşamını sürdürmektedir. İlçede ikamet edenlerin %49.76’sı kadın, geriye kalan %50.24’ü ise erkektir. İlçe nüfusu, 2007 yılından itibaren stabil bir durumdadır. Semtte nüfus artış hızı %3.42’dir. Semt yirmi mahalle, dokuz köyden meydana gelmektedir. Gülağaç kiralık müstakil ev düşünenler ilçenin köy yerleşimlerinde arayışlarını sürdürmeleri şanslarını arttırabilir. Aksaray Gülağaç kiralık ev bakanlar aşağıdaki mahallelerden birini düşünebilirler :
- Atatürk Mahallesi
- Cumhuriyet Mahallesi
- Eskicami Mahallesi
- Fatih Mahallesi
- Hürriyet Mahallesi
- İstiklal Mahallesi
- Kalealtı Mahallesi
- Koyunlu Mahallesi
- Karşıyaka Mahallesi
- Meydan Mahallesi
Eğer Gülağaç kiralık daire kararınızdan eminseniz, ilçede yer alan emlakçılardan danışmanlık hizmeti satın alabilir veya sahibinden Gülağaç kiralık ev ilanlarının yer aldığı EmlakJet listeleme sayfalarına göz atabilirsiniz.
Daire
İşyeri
Arsa
Daire
İşyeri
Arsa
Genel
Daire
İşyeri
Arsa
Diğer
Emlakjet.com © 2006-2022 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.