Bucak kiralık konut arayışında olan EmlakJet okuyucuları için ilçe hakkında bilinmesi gerekenleri derledik. Bucak, Burdur’un ilçelerinden bir tanesidir. 1926 yılında ilçe konumuna getirilmiştir. Bölge 1436 kilometrekareden oluşan bir arazi üzerindedir. Bucak ilin Burdur Merkez ilçesinden sonraki en büyük ilçesidir. Deniz seviyesinden ortalama yüksekliği 820 metredir. Şehir merkezine yaklaşık 46 kilometre uzaklıktadır. İlçenin kuzey tarafında Ağlasun ve Çeltikçi ilçeleri, kuzeybatı tarafında Burdur Merkez ilçesi, batısında Kemer ilçesi, güney tarafında Antalya ve batı tarafında Isparta ili yer alır. İlçeye tipik Akdeniz iklimi ile karasal iklim tipi hüküm sürer. Bölgede geçiş iklimi hakimdir. Bunu sebebi ilçenin hem Akdeniz’e yakın olması hem de Akdeniz’in iç kesimlerinde yer almasıdır.
Bucak kiralık konut arayan okuyucularımız arasında ilçenin ekonomisi hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler olabilir. Bucak halkının geçim kaynaklarının başında tarım gelir. İlçede yaşayanların yaklaşık %78’i çiftçilikler uğraşır. Geriye kalan kısmı da esnaf ve sanatkârlardan oluşur. İklimin elverişli olması ve toprakların tarıma oldukça elverişli olması sebebiyle bölgede birçok ürün yetiştirilebilir. İlçede 300 bin dekar tarım alanı vardır. Bu tarım alanının büyük çoğunluğunda kuru tarım yapılır. Dağlık alanlarda daha çok incir, şeftali, susam zeytin, üzüm, fıstık ve narenciye yetiştirilir. Hayvancılık da ise süt ve besi hayvancılığı, küçükbaş hayvancılık ve kümes hayvancılığı ön plandadır. Karacaören Baraj Gölü'nde ise balıkçılık yapılır.
İlçenin Antalya’ya oldukça yakın olması ve bölgeyi diğer şehirlere bağlayan karayolunda bulunması sebebiyle oldukça gelişmiştir. Karayolu üzerinde olması sebebiyle bölgede nakliyecilik ile oto tamirciliği gelişmiştir. Oto tamirciliğin gelişmesi bölgede oto parçası ticaretini de doğurur. İlçede her türlü aracın yedek parçalarını bulmak mümkündür. Bölgede yaklaşık 3 binin üzerinde küçük sanayi esnafı vardır. Bu esnaflar oto elektrikçiliği, lastikçilik, motorlu araç tamiri, ayar servisleri ve motosiklet tamirciliği gibi alanlarda çalışırlar. Tamirciliğin yanında bölgenin orman bakımından zengin olması sonucu atölye işletmeciliği de yapılır. Bölgede boya, demir doğrama, mobilya, karoser vb. atölyeleri vardır. Bu ilçedeki ormanlardan elde edilen keresteler bölge dışına gönderilir. Ayrıca bölgede zengin mermer yatakları bulunmuştur. Mermer fabrikalarında ise traverten türünde mermer üretilir. Siz de Bucak kiralık ev arayışınızda sitemizi seçerek en doğru tercihi yaptınız.
İlçeden ev kiralamadan önce bölgenin emlak piyasası hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Bunun için bir uzmana danışabilir ya da emlakçınızla konuşabilirsiniz. Buna vaktiniz yoksa sizin için hazırladığımız ilçe genelindeki kiralık konutların ortalama fiyatlarını inceleyebilirsiniz. 2019 EmlakJet bölge raporu verilerine göre ilçedeki evlerin sayısı 38.792’dir. Hane başına düşen insan sayısı 2,26’dır. İşyeri sayısı 6.856’dır. İlçede yer alan konutların ortalama alanları 130 metrekare olarak görülür. Bucak kiralık konut fiyatları ortalama 719 Türk Lirasına denk gelir. Metrekare başına düşen birim kira 6 Türk Lirasıdır. Oda sayıları ve alanlarına göre ortalama kiralık konut fiyatları ise aşağıdaki gibidir.
1+1, 50 metrekarelik bir konutun kirası 458 Türk Lirası,
2+1, 90 metrekarelik bir konutun kirası 588 Türk Lirası ve
3+1, 150 metrekarelik bir konutun kirası 682 Türk Lirasıdır.
Kiralık ev arayışınızda bütçenizi hazırladıysanız istediğiniz özelliklere sahip olan evlere sitemizden ulaşabilirsiniz. İstediğiniz özelliklerdeki kiralık konutlara örneğin; Bucak öğrenciye eşyalı kiralık ev seçenekleri ile sitemizden ilgili ilanlara göz atabilirsiniz.