Emlakjet
"Aradığın ilan yayından kaldırılmış. Dilersen aynı bölgedeki diğer ilanları inceleyebilirsin."

Satılık Daire

araması için 151,427 ilan bulundu
search
1 - 30 arasındaki ilanlar listeleniyor.

Satılık Daire

Daire satın almak hemen herkes için hem mantıklı bir harcama hem de garantili bir yatırım seçeneği olarak öne çıkar. İster geleceğiniz ya da çocuklarınız için yatırımlık olarak düşünün isterseniz de kira ödemekten kurtulmak amacıyla hareket ediyor olun kendinize ait bir dairenizin olması size kendinizi her zaman daha güvende hissettirir. Dairenizin kullanım hakkı tamamen sizin olduğunda çok daha rahat hareket edebilir, dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Yaşam alanlarınızı arzu ettiğiniz şekilde değiştirirken duvara çivi çakmak sorun olmaktan çıkar. Bir sonraki sözleşme zamanında da kiranın ne kadar artması gerektiğini düşünme stresinden kurtulur, geleceğe güvenle bakabilirsiniz. Bu sebeple daire satın almak oldukça önemli bir karardır. Dolayısıyla satılık daire arayışına başlamadan önce de dikkate almanız gereken hususları öğrenmek faydalı olabilir.

Sahibinden Satılık Daireler

Bir mülk satın almak herkesin hayatında önemli bir yatırım kararıdır. Bu yüzden en doğru seçeneği bulmak adına her adımda dikkatle hareket etmek önemlidir. Daire arayışını kendiniz bizzat gerçekleştirmek istiyorsanız bu iş için özel bir zaman ayırmak gerekir. Böyle bir vaktiniz varsa da en ideal seçenek sahibinden satılık daire ilanları olur. İster büyük şehirlerde, ister küçük illerin sakin semtlerinde satılık daire arayışında olun, satılık daire sahibinden ilanları ön planda tutmak sizi aracı komisyonlarından kurtarır. Her soruyu doğrudan daire sahibine sorabilirsiniz. Böylece daha doğru bilgilere ulaşma şansınız da artmış olur.

Satılık dairenin bulunduğu binaya dair daha detaylı bilgiler edinebilir, gerektiğinde evrak görmeyi de talep edebilirsiniz. Daireyi görmek istediğinizde aracı ile konuşarak zaman ayarlamak yerine kendiniz program belirlersiniz. Böylece zamandan tasarruf edersiniz. Satın alma süreçlerinde dairenin sahibiyle doğrudan iletişim kurmak fiyat pazarlığı açısından da kolaylık sağlayabilir. Yatırımlık satılık daire alırken iletişimi daha sıkı tuttuğunuzda, yatırımınızı daha uygun fiyatlarla yapma olasılığını da artırabilirsiniz. Daire satın almak istediğiniz en uygun iller içerisinde sahibinden satılık daire ilanlarını düzenli takip ederek hayalinizdeki uygun satılık daire seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

En Uygun Satılık Daire Fiyatları

Satılık daire fiyatları yaşamak ya da yatırım yapmak istediğiniz şehre ve o şehrinde semtine göre değişiklik gösterecektir. İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ya da Bursa gibi şehirler en değerli iller arasında olduğundan satılık daire fiyatları da buralarda daha yüksek olabilir. Özellikle bu şehirlerin belli semtlerinde lüks daireler de bulmak mümkündür. Daire almak istediğiniz il belli ise, tercih edeceğiniz ilçe ya da mahalle ve dairenin sunduğu imkânlara göre de fiyatlar oldukça farklılık gösterebilir. Üniversitelerin bulunduğu illerde daha uygun fiyatlara da ilanlar bulunabilir. Özellikle üniversite öğrencileri için eşyalı satılık daire seçenekleri daha avantajlı olabilir. Satılık daire konusunda en uygun iller yine sizin beklentiniz ve ihtiyaçlarınıza göre değişiklik gösterir. Dairenin konumu, ulaşım seçenekleri, sosyal alanlara uzaklığı, okul ya da hastanelere yakın oluşunun yanı sırada eşyalı ya da eşyasız olması da yine fiyatı etkileyecek detaylar arasındadır. Hemen her ilde en uygun seçenek olarak 1+1 satılık daire ilanları öne çıkar. Aileler için daha ideal seçeneklerden olan daha geniş, otopark, yeşil alan ya da havuz gibi seçenekler sunan dairelerin ise fiyatları görece yüksek olacaktır. İzmir ve Ankara ile İstanbul’un şehir merkezine daha uzan semtlerindeki geniş sitelerde yer alan daireler daha güvenlikli ve şehirden uzak bir yaşam alanı vaad etmesi sebebiyle piyasaya göre daha yüksek fiyatlarla satışa sunulabilir. Size en uygun satılık daire seçeneklerini belirlemek için öncelikle dairenin sahip olmasını beklediğiniz özellikleri gözden geçirerek kararınızı verebilirsiniz.

Satılık Daire Arayışında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hemen herkes, hayalini kurduğu dairede yaşamak ister. Bunun için doğru yatırımı yapmak önemlidir. O halde satılık daire arayışında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 

Satılık daire arayışına girildiğinde dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise şöyle sıralanabilir:

  • Yaşam standartlarınızı gözeterek bir bütçe belirledikten sonra buna uygun şehir ve semtleri araştırabilirsiniz. Daire satın alma amacınıza uygun olan lokasyonların sosyal açıdan size ve ailenize uygunluğunu belirleyebilir, satılık daire ilanlarını buna göre inceleyebilirsiniz.

  • Oturmak yerine yatırım amacıyla satılık daire arayışında iseniz, özellikle büyükşehirlerin merkezi lokasyonlarına yakın, ulaşım açısından birden fazla seçeneğin bulunduğu satılık daire ilanlarını incelemeyi tercih edebilirsiniz. 

  • Hem yatırım hem de oturma amacıyla satılık daire arıyorsanız, ihtiyacınız olan alana göre tercih yapabilirsiniz. Çocuklu aileler için 3+1 satılık daire ilanları daha uygun seçeneklerdir. Çekirdek aileler için ise 2+1 satılık daire seçenekleri de düşünülebilir. 

  • Çocuklarınız var ise dairenin yakınlarında okul, hastane ve yeşil alan bulunup bulunmadığını, satılık dairenin bulunduğu lokasyonun aile yaşamına ve sizin sosyal beklentilerinize uygun olup olmadığını araştırmak mantıklı bir yol olabilir.

  • Uzun vadeli bir yatırım olarak bir emlak arayışındaysanız, satılık daire fiyatları araştırmanın yanında, iş merkezlerine ya da üniversitelere yakınlık, kira çarpanının oranı, amortisman süresinin ne kadar olduğu, bölgenin ne kadar gelişme vadettiği gibi detaylarla da ilgilenmeniz önerilebilir. 

  • Yatırım amaçlı, sonradan kiraya vermek üzere satılık daire arayışınız söz konusu ise, üniversitelere ya da ofis bölgelerine yakın semtlerdeki eşyalı satılık daire ilanlarını değerlendirmeye almak doğru bir seçim olacaktır. Yine en uygun fiyatlar için bankadan satılık daire ilanlarını takip edebilirsiniz.

Satılık Daire Bakanlara Ulaşım Rehberi

Tüm gereksinimlerinizi ve şartlarınızı belirledikten sonra satılık daire arayışı sürecinde ulaşım konusunu da dikkat almak son derece önemlidir. Daire satın almak istediğiniz şehre göre değişiklik göstermekle birlikte şehir merkezine yakın muhitlere yatırım yapmak hem kısa vadede hem uzun vadede daha avantajlı bir seçenektir. Otobüs, dolmuş, tramvay, metro gibi ulaşım araçlarına yakın ya da durakların bulunduğu semtlere yatırım yapmayı tercih etmeniz, zaman içerisinde yatırımınızın değerinin artmasına da katkıda bulunur. Bunun yanında emeklilik dönemi için bir yatırım yapmak için sahil kentleri de tercih edilebilir. Bu gibi illerde ise sahile ulaşımın kolay olacağı konumlarda bulunan daireler daha avantajlı seçeneklere dönüşür. Örneğin, gayrimenkul özellikle büyük şehirlerde tercih edilecekse, otobüs ve dolmuş ulaşımının yanı sıra metro alternatifinin bulunduğu semtler de karlı seçenekler arasında yerini alır. İstanbul, Bursa, İzmir, Çanakkale gibi satılık daire konusunda en değerli iller arasında görülen şehirlerde vapur gibi seçenekler de ulaşım konusunda değerlendirilmesi gereken alternatifler olarak öne çıkar. Siz de Emlakjet üzerinden bütçenize ve beklentilerinize uygun illeri belirleyerek onlarca ilanı inceleyebilir, hayal ettiğiniz özelliklerdeki daireyi kolayca bularak hemen satın alabilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
TIR GİRİŞLİ İŞ YERİ AYRICALIĞI TİCARE...

TIR GİRİŞLİ İŞ YERİ AYRICALIĞI TİCARE...

24 Mayıs 2024

2024 Nisan Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Nisan Ayı Gayrimenkul Raporu

17 Mayıs 2024

2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Mart Ayı Gayrimenkul Raporu

18 Nisan 2024

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

kariyer.comsigortam.comarabam.comhangikredi.comcimri.comneredekal.comsteelorbis.comchemorbis.comendeksa.com
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.