Muhsine Hatun Mahallesi kiralık konut arayışı içerisinde olan okuyucularımız için hazırladığımız bu yazı sonrasında, mahalle hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacak, böylelikle ev arama sürecinize daha rahat adımlar ile devam edebileceksiniz. Bilindiği üzere, konut arama süreci içerisinde bulunan her kişi, daha önceden seçilmiş olan ilçe ya da bölge hakkında fikir sahibi olmalıdır. Bu amacı yerine getirmek için hazırladığımız bu bölge rehberinde; Muhsine Hatun Mahallesi’nin konumu, yaşantısı, konut piyasası ve nüfusu gibi, bir bölgeyi temel bir düzeyde tanıtacak kısa bilgilere yer vermeye özen gösterdik.
Marmara Bölgesi’nde genel olarak hâkimiyetini gösteren tipik bir karasal iklim, özelliklerini Muhsine Hatun Mahallesi’nde de göstermektedir. Bu iklim tipinin özelliklerine göre, kış mevsimleri soğuk ve yağışlı geçerken yaz mevsimlerinde sıcak ve kurak bir hava egemendir. Yıllık ortalama sıcaklık 14,5 derece Celsius civarında değişmektedir. Kış aylarında zaman zaman kar yağışı görülebilmektedir.
Muhsine Hatun Mahallesi, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde bulunan İstanbul iline bağlı olan Fatih ilçesinde yer almaktadır. İstanbul’un Avrupa Yakasında konumlanmıştır. Muhsine Hatun Mahallesi’nin etrafında Çapa, Topkapı ve Vezneciler gibi semtler mevcuttur. Mahallenin Marmara Denizi’ne kıyısı bulunmaktadır.
Mahalle içerisinde hazır yemek hizmeti veren restoran ve kafeler mevcuttur. Aynı zamanda küçük çaptaki bakkallara ek olarak zincir gıda marketleri de bulunabilmektedir. Muhsine Hatun Mahallesi’nde pek çok sayıda eğitim kurumu vardır. Bu eğitim kurumlarının arasında Özel Bezciyan Ermeni İlköğretim Okulu sayılabilmektedir. Kumkapı Meryem ana Patriklik Kilisesi, Surp Vortvots Vorodman Kilisesi ve Kumkapı Ayia Panayia Elpida Rum Kilisesi mahallede bulunan dinî mekânlar arasında bulunmaktadır. Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi, bu mahallenin sınırları içerisinde kalmaktadır. Mahalle içerisinde tarihî değere sahip olan bir yer ise Theodosius Forumu’dur.
Muhsine Hatun Mahallesi sahibinden kiralık konut arayışı içerisinde olan okuyucularımız için, Muhsine Hatun Mahallesi’nin ulaşım olanakları büyük bir kolaylık sunmaktadır. Bu sebepten ötürü, İstanbul’un diğer merkezî yerlerine gidişte kullanılabilecek pek çok seçenek bulunmaktadır. Muhsine Hatun Mahallesi, 0-1 kodlu karayolu hattına yakın bir mesafede konumlanmıştır. Mahallede ulaşımı sağlayan toplu taşıma alternatiflerine aşağıdaki listede yer verilmiştir:
2019 yılında yapılmış olan son nüfus araştırmalarının sonuçlarına göre, Muhsine Hatun Mahallesi’nde toplam 2.467 kişi yaşamaktadır. Mahallede bulunan ortalama bir ev 90 metrekaredir. Ortalama bir Muhsine Hatun Mahallesi sahibinden kiralık 2+1 ev 1.996 Türk lirasıdır.
İstanbul Fatih Muhsine Hatun Mahallesi sahibinden kiralık kelepir ev benzeri, bölgedeki konut arayışlarınız için yerel emlakçıları ziyaret edebilirsiniz veya Emlakjet.com üzerindeki listeleme sayfalarına göz atabilirsiniz.