Emlakjet
"Aradığın ilan yayından kaldırılmış. Dilersen aynı bölgedeki diğer ilanları inceleyebilirsin."

Etimesgut Altay Mahallesi Kiralık Daire

araması için 9 ilan bulundu
search
Altay Mahallesicancel
Etimesgutcancel
Ankaracancel

Altay Mahallesi Kiralık Daire Arayanlara Mahalle Hakkında Önemli Bilgiler

Altay Mahallesi kiralık daire arayışında olanlar için hazırladığımız bu yazımızda; bölgenin konumu, nüfusu, tarihi, sosyal yaşam alanları, konut kira piyasası güncel bilgileri ve bölgedeki önemli adresleri bulabilirsiniz.

Etimesgut ilçesi, İç Anadolu Bölgesi’nde konumlanmış olan Ankara’nın batısında Sincan, Yenimahalle ve Çankaya ilçelerine komşu olan bir merkez ilçelerdendir. İlçenin toplam güncel nüfusu 595.305 kişidir. Şehrin metropol ilçelerinden olan Etimesgut’un tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanmış olması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün özel ilgi gösterdiği bölgelerden birisi olması dolayısıyla önem kazanmaktadır. 1990 yılından günümüze kadar ilçe statüsündedir. İklim şartları kışları soğuk ve sert geçmekte olan karasal iklim özelliklerini taşır. Kar yağışları Kasım ayından Nisan ayına kadar devam etmektedir. Bölge coğrafyasının yüksek dağlarla çevrili olmasından kaynaklı olarak gündüz gece ve yaz kış sıcaklık farklılıkları yüksek olur.

Etimesgut’a bağlı Altay Mahallesi 2019 yılı güncel TÜİK mahalle nüfus bilgilerine göre 13.295 kişilik nüfusa sahiptir. Etimesgut ilçe merkezinin batısında, Ankara Ayaş Yolu Bulvarının kuzeyinde, Ankara Çevre Yolunun ise doğusunda kalmaktadır. Ulaşım, sağlık, eğitim, kültür ve sosyal çevre bakımından oldukça zengin bir bölgededir. Çevresindeki diğer mahalleler; Eryaman, Göksu, Etiler, Şeker, Şehit Osman Avcı. Bulunduğu coğrafyanın iklim şartlarını taşır. Karasal iklimin sert olarak hissedildiği bölgede yazlar sıcak ve kurak, kış mevsimi ise soğuk ve yağışlı geçer.

Altay Mahallesi Kiralık Daire Düşünenler İçin Bölgedeki Okullar

Mahalle Muhtarlığının adresi;

-Altay Mahallesi Muhtarlığı; Altay, 06793 Etimesgut/Ankara.

Ev kiralamayı düşünen çocuklu aileler için bölgedeki okulların bilgileri oldukça önem taşımaktadır. Altay Mahallesinin yakın çevresinde bulunan eğitim kurumları;

-Hafize Özal Ortaokulu,

-Eryaman Şehit Ertan Akgül Anadolu Lisesi,

-Eryaman Cumhuriyet Ortaokulu,

-Özel Umut Okulları.

Etimesgut Altay kiralık ev ilanları için listeleme sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Altay Mahallesi Kiralık Daire Piyasası Güncel Fiyatları

Ankara’nın kiralık daire piyasası her geçen gün daha da gelişmektedir. İl genelindeki konut tipine bakıldığında ilçe merkezleri gibi yoğun nüfuslu bölgelerde; genellikle yüksek katlı siteler, geniş metrekareli ve kış bahçeli daireler ön plandadır. Kırsal kesimlerdeki az nüfusa sahip mahallelerde ise bir ya da iki katlı müstakil yapılar bulunmaktadır. Bahçeli evler tercih edilmektedir. Altay Mahallesi kiralık daire arayışında olanlar için ilçedeki kiralık daire fiyatları 2021 yılı mayıs ayı Emlakjet Bölge Raporu verilerine göre şu şekildedir;

-Ortalama daire metrekare alanı; 80 metrekare,

-Ortalama daire kira ücreti; 1.504 TL,

-Ortalama birim kira ücreti; 19 TL/metrekare,

-Ortalama daire amortisman süresi; 16 yıldır.

Tercih edeceğiniz dairenin bulunduğu muhite, sahip olduğu iç ve dış özelliklere, manzara, otopark, çocuk parkı, güvenlik, havuz gibi imkanları ile içinde bulunduğu sitenin avantajlarına göre kiralama fiyatlarında değişiklikler görülebilmektedir. Ev kiralamadan önce evin durumu, kiralamaya uygunluğu gibi tüm mevcut durumlarını kontrol etmeniz önerilmektedir.

Etimesgut Altay Mahallesi sahibinden uygun kiralık ev arayışında olanlar için bölgedeki en güncel ilanları sitemizden inceleyebilirsiniz.

İlanları Haritada Görüntüle
Emlakjet
Emlak Haberleri
2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Şubat Ayı Gayrimenkul Raporu

15 Mart 2024

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

2024 Ocak Ayı Gayrimenkul Raporu

16 Şubat 2024

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

Lüks yaşamın ve yatırımın adresi: DAM...

9 Şubat 2024

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

2023 Aralık Ayı Gayrimenkul Raporu

19 Ocak 2024

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

Emlakjet 2023 Yılı Gayrimenkul Raporu

27 Aralık 2023

Emlakjet
Bjk Logo

BJK Erkek Basketbol Takımı Sponsoru

EmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjetEmlakjet
EmlakjetEmlakjetEmlakjet

Emlakjet bir

iLab

grup şirketidir

Kariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.netKariyer.net
Emlakjet.com © 2006-2024 Emlakjet.com sitesinde kullanıcılar tarafından sağlanan her türlü ilan, bilgi, içerik ve görselin gerçekliği, orijinalliği, güvenilirliği ve doğruluğuna ilişkin sorumluluk bu içerikleri giren kullanıcıya ait olup, emlakjet.com'un bu hususlarla ilgili herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.