Yazlık Evlerde Emlak Vergisi İndirimi Yok

Emlak vergisi muafiyeti tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Yazlık evlerde ise emlak vergisi indirimi uygulamasından faydalanılamıyor.

Emlak Vergisi muafiyetinden yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendiriliyor. Ancak yazlık amaçlı kullanılan meskenler için indirimli Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor. Sözcü Gazetesi’den Sezgin Özcan bir yazısında okuyucusunun sorduğu '’Eşimin üzerine kayıtlı yazlık eve vergi ödememiz gerekiyor mu?'’ sorusunu yanıtladı.

Yazlık evlerde emlak vergisi muafiyetinden faydalanılamıyor

‘’Eşimin üzerine kayıtlı Büyükşehir Belediyesi sınırlan içerisinde 125 metrekare bir yazlık ev, büyükşehir olmayan başka bir ilde ise 10 hissedarlı müşterek tapulu 100 metrekare miras olarak kalan, hiç kimsenin kullanmadığı bir köy evi var. Benim üzerimde ise büyükşehir sınırlan içerisinde biri kirada olan 126 metrekare, diğeri oturduğum 201 metrekare olan iki ev var. Hissedarlar köydeki eve vergi vermiyorlar. Benim üzerime kayıtlı olanların vergisini ödüyorum. Benim durumum eşimi etkiliyor mu? Eşimin üzerine kayıtlı yazlık eve vergi ödememiz gerekiyor mu?’’ sorusunu soran okuyucu yanıtlayan Özcan, ‘’ Emlak Vergisi muafiyeti (sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından) yararlanıp yararlanamamanın tespitinde eşlerin durumu ayrı ayrı değerlendirilir. Birinin durumu diğerini etkilemez. Ancak muayyen zamanlarda dinlenmek amacıyla kullanılan meskenler için indirimli (sıfır oranlı) Emlak Vergisi uygulamasından yararlanılamıyor. Buna göre, sizin durumunuz, eşinizin durumunu etkilemese de üzerine kayıtlı olan ev, yazlık ev olup muayyen zamanlarda kullanıldığından, Emlak Vergisi’ni ödemek zorunda’’ dedi.

0 Takipçi