Ev Kiralarken DASK Zorunlu Mu?

Yeni Afet Sigortaları Kanunu'na göre artık 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak. Peki ev kiralarken deprem sigortası zorunlu mu? DASK kiracıya mı ait?

İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 4,8 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşti. İstanbul depreminin ardından 'ev kiralarken DASK zorunlu mu?' sorusunu gündeme geldi. Yeni Akit'te yer alan habere göre; Yeni Afet Sigortaları Kanunu kapsamında 'zorunlu deprem sigortası' yaptırmayanlar elektrik ve su aboneliğini başlatamayacak. Peki kiracılar DASK'ı ödeyecek mi, bundan nasıl etkilenecek?

Sigorta yoksa abonelikte yok

6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu 18 Mayıs 2012 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Kanunun 'Yükümlülüklerin Saptanması ve Sigortanın Kontrolü' başlıklı 11. maddesinin 3'ncü fıkrası gereği kapsamında elektrik ve su abonelik işlemlerinde artık zorunlu deprem sigortası aranacak. Abonelik sırasında talep edilen evrakların içinde 'zorunlu deprem sigortası' poliçesi de olacak. Zorunlu deprem sigortası yaptırmayanlar su ve elektrik abonelik işlemlerini başlatamayacak.

0 Takipçi