Çamaşır Makinesi Nasıl Temizlenir?

Çamaşır makinesi kirlenen kıyafetleri yıkayıp hiç giyilmemiş gibi tertemiz haline geri döndürüyor. Peki bu şekilde hijyenik ve temiz olduğunu düşündüğümüz çamaşır makinelerinin de ayrıca temizlenmesi gerekir mi? Yanıt elbette evet. Sık sık yıkama yaptığından her zaman temiz olduğunu düşünüyoruz ama çamaşır makinelerinin de belirli zamanlarda temizlenmesi gerekir. Makinenin içinde görmediğimiz kısımlarda dolan kirli sular bir süre sonra yıkanan çamaşırların kötü kokmasına neden olabileceği gibi aynı zamanda sağlık bakımından da problem yaratmaktadır. Peki, bu durumda ne yapılmalı? Durum daha kötü olmadan makineyi iyi bir şekilde temizlemeliyiz. Bu temizleme işlemi için kullanabilecek kimyasallar olsa da, bu içeriğimizde daha zararsız yöntemlerden bahsedeceğiz. Sizin işinizi daha kolaylaştıracak makine temizlemeye dair birçok ipucu ve ilham verici bir yazı hazırladık. Çamaşır makinesi nasıl temizlenir, makine temizlerken nelere dikkat etmeliyiz gibi konuyla ilgili önemli her detayı bir araya getirdik. Eğer siz de çamaşır makinesi temizleme yöntemlerine göz atmak istiyorsanız bütün sorularınızın yanıtlarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz. Merak ettiğiniz tüm ayrıntılar yazımızda sizi bekliyor.

1. Sirke ve su

Bir kabın içerisinde benzer ölçülerde elma ve su sirkesini karıştırınız. Karışımı temiz beze alarak çamaşır makinesinin iç bölümlerini iyice siliniz. Daha güzel bir şekilde temizleyebilmek için hazırladığınız karışımı çamaşır makinesinin içine dökünüz ve boşken kısa ayarda çalıştırınız. Hazırladığınız karışım çamaşır makinesi çalışırken bütün borulara ulaşır ve çamaşır makinesindeki tozları önemli ölçüde temizler. Makinenin uzun ömürlü olması için, ayda bir defa bu şekilde temizlemeyi deneyebilirsiniz.

2. Sirke ve karbonat

Karbonat, çamaşır makinesinin görünmeyen bölümlerindeki toz ve kireçlerin temizlenmesine yardımcı olur. Büyük bir bardağın içine karbonatı boşaltınız. Daha sonra bardağı doldurana kadar üzerine beyaz sirke koyunuz. Sirke ve karbonatı karıştırdıktan sonra hazırladığınız karışımı çamaşır makinesinin iç bölümüne ya da deterjan kısmına boşaltınız. Ardından kısa programda çamaşır makinesini çalıştırınız. Bu seçeneği genellikle yoğun yıkama ve fazla kirli çamaşırları yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz.

3. Limon tuzu ve sirke

Bir kabın içinde iki yemek kaşığı limon tuzunu ve bir bardak beyaz sirkeyi karıştırınız. Ardından limon tuzunun erimesini bekleyiniz. Hazırladığını karışımı deterjan kısmına ya da çamaşır makinesinin içerisine boşaltınız. Makineyi kısa bir ayarda çalıştırınız.

4. Bulaşık makinesi tableti

Bu tabletlerde parlatıcı, temizleyici ve kireç çözücü özellikler vardır. Tableti çamaşır makinesinin kazan bölümüne bırakıp makineyi çalıştırınız. Bu yöntemi yalnızca çamaşır makinesi boşken yapmalısınız. Kıyafetler varken denenmemeli yoksa kıyafetleriniz zarar görebilir.

5. Çamaşır makinesi temizleyicisi

Her makine kullanımından sonra makinenin kapağını mutlaka açık bırakıp havalandırınız. Lastik kısmı nemli bezle temizleyiniz. Deterjan gözünü de bez ile temizleyiniz. Tozlu camı silin ve deterjan kısmına makine temizleyicisini yerleştirin sıcak programda çalıştırınız. İşlem sonrası makineyi yalnızca suyla çalıştırınız.