Medeniyetler Şehri Konya

Sayısız tarih, kültür ve doğal zenginliklerine sahip olan Konya Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasın yer alıyor.

İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih akışı içerisinde birçok medeniyetin izlerini taşıyan Konya inanç turizminde önde gelen yerlerden biridir. Mevlana izlerini taşıyan kentte Konya’nın sembolü sayılan, Mimar Bedrettin Tebrizî tarafından yapılan ve Kubbe-î Hadra (En Yeşil Kubbe) denilen Mevlânâ Müzesi, Osmanlı dönemine ait eserlerin en tanınmışı olan Sultan Selim ve Aziziye Camii, Selçuklu Sultanı II.Kılıçaslan’a ait olduğu düşünülen Selçuklu Köşkü ve Emir Celaleddin Karatay tarafından 1251 yılında yaptırılmış olan Karatay Medresesi/Müzesi görülmesi gereken yerler arasındadır. Doğal güzellikleriyle de turistlerin ilgisini çeken Konya’da Türkiye'nin en büyük göllerinden olan Tuz Gölü'nün yanı sıra Beyşehir, Akşehir, Meke, Suğla ve Çavuşcu gibi çok sayıda göl bulunuyor. Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünü görmek için Beyşehir ilçesine gelen ziyaretçilere, milli park alanı içerisinde su sporları, dağ sporları ve av sporları yapma imkanı da sunuluyor. Tatili ve tarihi bir arada yaşama fırsatı sunan Konya’da veya mobilyasız kiralık ve satılık daireler, villalar bulmanın mümkün olmasının yanı sıra her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonlar da yer alıyor. Konya’da tercih edilen oteller arasında Selçuk Hotel, Paşapark Hotel, Rixos Konya ve Dündar Hotel yer alıyor.

EmlakJet Haber

İnsanlık tarihinin ilk yerleşim yerlerinden biri olan ve tarih akışı içerisinde birçok medeniyetin izlerini taşıyan Konya inanç turizminde önde gelen yerlerden biridir.

Medeniyetler Şehri Konya

Sayısız tarih, kültür ve doğal zenginliklerine sahip olan Konya Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasın yer alıyor.

Medeniyetler Şehri Konya_1

Mimar Bedrettin Tebrizî tarafından yapılan ve Kubbe-î Hadra (En Yeşil Kubbe) denilen Mevlânâ Müzesi

Medeniyetler Şehri Konya_2

dönemine ait eserlerin en tanınmışı olan Sultan Selim Camii

Medeniyetler Şehri Konya_3

Selçuklu Sultanı II.Kılıçaslan’a ait olduğu düşünülen Selçuklu Köşkü

Medeniyetler Şehri Konya_4

Emir Celaleddin Karatay tarafından 1251 yılında yaptırılmış olan Karatay Medresesi/Müzesi

Medeniyetler Şehri Konya_5

Türkiye\'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünü görmek için Beyşehir ilçesine gelen ziyaretçilere, milli park alanı içerisinde su sporları, dağ sporları ve av sporları yapma imkanı da sunuluyor.

Medeniyetler Şehri Konya_6

Doğal güzellikleriyle de turistlerin ilgisini çeken Konya’da Türkiye\'nin en büyük göllerinden olan Tuz Gölü\'nün yanı sıra Beyşehir, Akşehir, Meke, Suğla ve Çavuşcu gibi çok sayıda göl bulunuyor.

Medeniyetler Şehri Konya_7

Konya Ulaşım Krokisi

Medeniyetler Şehri Konya_8